Παρασκευή, 17 Ιουλίου 2009

Είμαστε για τα πανηγύρια.

Στη γειτονιά μου (Αγία Μαρίνα στην Ηλιούπολη), χθές "είχαμε" πανηγύρι. Και λέω "είχαμε" γιατί ποτέ στη ζωή μου δεν πήγα σε παρόμοια εκδήλωση. Γύριζα με το αυτοκίνητο και εγκλωβισμένος στην κίνηση παρατηρούσα αυτούς που ντύθηκαν, βάλαν τα καλά τους, πηραν τα θορυβώδη παιδάκια τους και βγήκαν για βόλτα στο πανηγύρι...
Το θέαμα διασκεδαστικό... Άλλοι ψωνίζαν απο παιχνίδια και τηγάνια μέχρι παπούτσια και εσώρρουχα, άλλοι τρωγαν σε λυόμενα τραπεζάκια σχεδόν στη μέση του δρόμου. Το τί σάπιο θα φάγαν χθές δεν περιγράφεται... Άλλοι έκαναν βόλτα σέρνοντας την οικογένεια απο το χέρι και ψάχναν το καφενείο που θα καθήσουν για τη διασκέδαση με κλαρίνα!!!
Τι γυφτιά Χριστέ μου!
Πόσο γύφτοι είμαστε τελικά σα λαός?

Και μη βιαστεί κανένας να μπου μιλήσει για φτηνή ευκαιρία για αγορές, διασκέδαση και Χριστιανική κατάνυξη γιατί κανένα απ όλα αυτά δεν ισχύει - ιδιαίτερα το τελευταίο.

Καταλαβαίνω ότι πριν απο 30 - 40 χρόνια ένα πανηγύρι αποτελούσε λόγο για διασκέδαση ή ψώνια για μια ελληνική οικογένεια. Στα απομωνομένα χωριά της ελληνικής μεταπολεμικής υπαίθρου, η άφιξη του πλανώδιου εμπόρου και της ορχήστρας απο την Πόλη αποτελεούσαν το γεγονός της χρονιάς.
Σήμερα όμως στην Ηλιούπολη Αττικής, ποιός ο λόγος ύπαρξης ενός τέτοιου παρακμιακού σκηνικού?
Οι τουρκόβλαχοι που ψώνιζαν χθές εσώρρουχα, μπορούν να τα βρούν στον ίδιο πάγκο και το Σάββατο που έχει Λαική Αγορά.
Οι καράβλαχοι που τρώγαν χθές τα σάπια κρέατα, μπορούν και σήμερα να φάνε στα ίδια μαγαζι, απλά με λιγώτερο κόσμο και πολύ καλύτερη εξυπηρέτηση.
Οι κρετίνοι που ακούγαν κλαρίνα μέχρι τα ξημερώματα, μπορούν και σήμερα να τα απολαύσουν λίγα χιλιόμετρα πιο μακρυά. Σε κάποιο εξειδικευμένο μαγαζί στη Λιοσίων!!!

Μπορεί κάποιος να μου εξηγήσει το λόγο ύπαρξης αυτών των εκδηλώσεων?
Μπορεί να μου αναφέρει ένα πειστικό λόγο που κάποιος διασκεδάζει, ψωνίζει ή τρώει με τέτοιες συνθήκες στην Αθήνα του 2009?
Και μη βιαστείτε να μου πείτε ότι μάλλον θα επρόκειτο για μετανάστες. Έλληνες ήταν οι χθεσινοί γύφτοι.

1 σχόλιο:

KAKAFLIKAS είπε...

ΔΗΛΑΔΗ ΕΣΥ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΟΥΝ ΤΑ ''ΗΘΗ'' & ΤΑ ''ΕΘΥΜΑ'' ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΜΑΣ! ΤΟΣΑ ΠΑΚΙΣΤΑΝΑ, ΑΛΒΑΝΑ, ΜΟΛΔΑΒΑ,ΑΦΡΙΚΑΝΑ ΚΛΠ ΠΕΡΙΕΡΓΑ ΠΩΣ ΘΑ ΠΟΥΛΗΣΟΥΝ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΤΟΥΣ;; Ε;;; ΑΝΘΕΛΛΗΝΑΣ ΕΙΣΑΙ;;; ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΑ ΒΛΑΧΑΔΕΡΑ ΜΕ ΤΑ ΑΝΑΓΩΓΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ (ΕΙΚΟΝΑ ΚΑΙ ΟΜΟΙΩΣΗ ΤΟΥΣ), ΠΟΥ ΘΑ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΟΥΝ;;; ΠΟΥ ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΟΤΙ ΒΡΙΣΚΕΣΑΙ; ΣΤΟ ΣΑΛΤΣΜΠΟΥΡΓΚ;;ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ ΒΑΛΚΑΝΙΑ!ΧΟΝΕΥΤΗΡΙ ''ΠΟΛΥΤΙΣΜΩΝ'' ΚΥΡΙΕ! ΑΜ ΠΩΣ!!!