Παρασκευή, 12 Ιουνίου 2009

Πόσο άχρηστος είναι αυτός ο Αβραμόπουλος;


Η 1η Ιουλίου που - υποτίθεται - θα κάνουμε ένα βήμα προς την Ευρώπη πλησιάζει. Είναι η μέρα που ο κάθε θεριακλής δεν θα μπορεί να μας φυσάει με το έτσι θέλω τον καπνό στα μούτρα. Οι Ευρωπαικές χώρες εδώ και χρόνια έχουν φτάσει στο επίπεδο ο καπνιστής να μη μπορεί να κάνει ότι γουστάρει.
Εντυπωσιάστηκα απο την κατάσταση που επικρατεί στην γειτονική Ιταλία. Αυστηρή νομοθεσία και ο κόσμος το σέβεται. Σε espresso bars οι Ιταλοί που κάπνιζαν ήταν στο πεζοδρόμιο και δεν γράφαν τους μη καπνιστές στα παλαιότερα των υποδημάτων τους.
ΕΔΩ; Εδώ έχουμε Αβραμόπουλο. Πότε κατάφερε κάτι, για να το καταφέρει και τώρα. Έφτιαξε ένα νόμο γεμάτο παραθυράκια. Ανέχεται τις πιέσεις των καταστηματαρχών που φοβούνται ότι η απαγόρευση θα τους μειώσει την πελατεία. Άσχετα αν η πελατεία αυτή είναι οι καλύτεροι πελάτες των πνευμονολόγων και του Αγίου Σάββα.
Μια ευκαιρία να πλησιάσουμε την Ευρώπη σαμποτάρεται απο τα περίφημα "συμφέροντα".
Διατάξεις του νόμου που δεν μιλάν - όπως θα έπρεπε - για ΠΛΗΡΗ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ, αλλά ανοίγουν τα περίφημα ελληνικά παραθυράκια. Αντί να νομοθετήσει ότι το ΚΑΠΝΙΣΜΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΠΑΝΤΟΥ, αρχίζει τις νεοελληνικές παπαριές του στύλ: "...κάτω απο 70 τετραγωνικά μέτρα μπορεί να δηλώνει μαγαζί καπνιστών...", "...πάνω απο 300 τετραγωνικά μέτρα, δικαιούται το 40% του χώρου να είναι χαρακτηρισμένο σαν χώρος καπνιστών..."

Αλλά τι τα θέλουμε... Ο κάθε λαός έχει τους ηγέτες που του αξίζουν!

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Εδώ πότε θα γράψεις ως ανώνυμος να επιβραβεύσεις τις αρλούμπες; που γράφεις; ε, ε, ολέ

KAKAFLIKAS είπε...

ΚΑΙ ΠΟΥ ΝΑ ΔΕΙΣ ΤΩΡΑ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΦΙΛΕ ΑΠΟΣΤΟΛΕ! ΚΑΠΝΙΖΟΥΝ ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΟΛΕΣ, ΘΡΑΣΕΊΣ,ΑΓΕΝΕΙΣ,ΣΤΗΝ ΜΟΥΡΗ ΜΑΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΙΔΙΩΝ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΤΟΥΣ,ΕΠΕΙΔΗ ΛΕΕΙ,ΤΟ ΜΕΤΡΟ ΑΤΟΝΗΣΕ ΛΟΓΩ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ!ΕΤΣΙ ΚΑΤΑΛΕΊΕΤΑΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ, ΟΙ ΘΕΣΜΟΙ, ΟΙ ΝΟΜΟΙ ΚΛΠ, ΛΟΓΩ ΕΚΛΟΓΩΝ!!!ΤΟ ΑΛΟΘΙ ΤΟΥ '' ΚΟΛΟΕΛΛΗΝΑ'' ΟΠΩΣ ΛΕΕΙ ΚΑΙ Ο Δ. ΣΑΒΟΠΟΥΛΟΣ! ...ΤΡΙΧΩΤΕΣ ΦΥΛΕΣ..ΚΟΝΤΟΠΟΔΑΡΕΣ.....