Πέμπτη, 30 Αυγούστου 2007

Φωτιές 9 χρόνια πρίν...δεν άλλαξε τίποτε

Στο blog ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΕΛΛΑΔΑ υπάρχει μια πολύ ενδιαφέρουσα ιστορική αναδρομή στις 5 Ιουλίου 1998 και στις φωτιές που μαινόταν εκείνες τις μέρες στην χώρα.
Διαβάστε τις παρακάτω γραμμές και θαυμάστε ομοιότητα...μόνο τα πρόσωπα αλλάζουν.

"Σε πύρινο κλοιό βρίσκεται ολόκληρη η χώρα" Ελευθεροτυπία 5/7/1998

"Τρεις μεγάλες πυρκαγιές βρίσκονται σε εξέλιξη γύρω από το πολεοδομικό συγκρότημα της πρωτεύουσας και συγκεκριμένα στο Μαρκόπουλο, τη Βαρυμπόμπη και τον Αυλώνα" Τα ίδια μέρη καίγαν και τότε...για προσέξτε λίγο παρακάτω, τι γινόταν και στην υπόλοιπη Ελλάδα

"Στην Ερέτρια της Εύβοιας η πυρκαγιά βρίσκεται σε εξέλιξη ενώ εστίες υπάρχουν στην Κάρυστο και το Κυπαρίσσι. Στη Βοιωτία σε εξέλιξη βρίσκονται οι φωτιές στις περιοχές Δίσβης, Δόμβραινας και Προδρόμου. Στην Κορινθία έχει υποχωρήσει η φωτιά στο Σοφικό, όμως εκδηλώθηκε φωτιά σε νέα μέτωπα και συγκεκριμένα στις περιοχές Λινοχώρι, Βέλο, Κρίνες, Πουλίτσε και Δερβένι. Στην Αττική έσβησε η φωτιά στο Βάρη, ενώ στο Βόλο έσβησε η φωτιά στα Κανάλια." Δε είναι ενυπωσιακά ίδια τα μέρη που καιγόταν και τότε?

ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΤΟΤΕ ΥΠΟΥΡΓΟΥ Αλέκου Παπαδόπουλου...
"Ο κρατικός μηχανισμός λειτούργησε άμεσα και δεν αιφνιδιάστηκε..."
"Ο κ. Παπαδόπουλος χαρακτήρισε ιδιαίτερα παράξενο το φαινόμενο από τη μία χθες το μεσημέρι και μέσα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα να εκδηλωθούν σε όλη την επικράτεια 180 μέτωπα φωτιάς, εκ των οποίων τα 120 στο χρονικό διάστημα από τη μία μέχρι τις τρεις..."
"Πάντως ο υπουργός υπογράμμισε ότι οι διαθέσιμες δυνάμεις έδωσαν μια υπεράνθρωπη μάχη για να σβήσουν τη φωτιά..."

Τι διάολο...οι ίδιοι άνθρωποι τους τα γράφουνε...πως τα καταφέρνουν...
ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΞΕΧΝΑΜΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: